Az Első Magyar Kültéri Védelmi Konferenciára 2015. október 28-án került sor. A Umirs Europe Kft. által hagyományteremtő céllal megrendezett szakmai esemény a nemzetvédelem és a biztonságpolitika, valamint a biztonságtechnika szemszögéből közelítette meg a rendezvény középpontjába állított kültéri védelem témakörét. Az esemény különös aktualitását a növekvő migráció, a folyamatos terrorfenyegetettség és a közelmúlt háborús eseményei, nemzetközi konfliktusai adták. A konferencián az avatott hazai és külföldi szakértők a kültéri védelem minden fontos területét érintő előadásokat tartottak.

Az USA-ból, Brazíliából, Hollandiából, Németországból, Olaszországból és Spanyolországból érkezett szakemberek prezentációi nagy érdeklődést váltottak ki a szakma itthoni képviselői körében. A fórumon a biztonságpolitikáért felelős szervek képviselői mellett szakmai egyesületek, nagyvállalatok és kisvállalkozások képviseltették magukat. Közös igényként merült fel, hogy szükség van egy ilyen rendszeresen működő független szakmai platformra, ahol az európai biztonságpolitikai helyzet mellett napirendre tűzhetők a belbiztonság kérdései és a biztonságtechnikai piac aktuális trendjei.
A következő oldalakon ízelítőt kapunk az elhangzott előadásokból: többek között a határvédelem kérdéseiről, a kiemelt kockázatú objektumok védelméről, az afganisztáni magyar katonai tábor működéséről, és az emberrablások elleni védekezés tapasztalatairól.

  • Az Első Magyar Kültéri Védelmi Konferencia
  • Az Első Magyar Kültéri Védelmi Konferencia