Kétpozíciós mikrohullámú sorompók

A mikrohullámú sorompó működésének alapja nagyon hasonló az infrasorompóhoz, a különbség csupán az, hogy a infravörös sugár helyett mikrohullámú (kb. 10-24 Ghz frekvenciájú) jelet bocsát ki, és ennek a jelnek a vételéből állapítja meg az érzékelési tartományban történő mozgást. A mikrohullámú sugárzást legnagyobb mértékben a magas fém- és víztartalmú anyagok verik vissza, az utóbbira pedig ideális az emberi test.
A mikrohullámú érzékelő előnye, hogy nem érzékeny az időjárás változásaira, a hőmérsékletre, a közvetlen napsugárzásra, a csapadékra, a ködre, havazásra, a légmozgásra. Érzékelési zónája térben kiterjedő, detektálni tudja a sétáló, futó, mászó vagy kúszó ember mozgását is.
A mikrohullámú sorompó egyik problémája éppen az egyik előnyéből fakad:, érzékelési zónájának nagyobb a helyigénye. A megfelelő működés és a téves riasztások elkerülése érdekében ajánlott az érzékelési zónánál kétszer nagyobb területet tisztán tartani. Ebben a zónában nem lehet semmilyen nagyobb tárgy, kerítés, épület, fák, bokrok, valamint nagyon fontos, hogy az aljnövényzet, hó és talaj egyenetlenségek nagysága nem lehet nagyobb 30cm-nél.
A mikrohullámú érzékelők ideálisak nagy területek és távolságok védelmére (mint például ipari létesítmények, naperőművek, raktárak, katonai objektumok, repterek), ugyanis egy-egy érzékelővel akár 300m-es szakaszt is levédhetünk.
A Umirs Europe Kft. két termékcsaláddal rendelkezik jelenleg, az egyszerűbb, analóg, 10,5 GHz-en működő Radon MRS szériával, illetve a professzionális, digitális, 24GHz-en működő Predix szériával.
A Radon MRS termékeket kisebb telepítésekhez ajánljuk csak, mivel csupán 4 választható frekvenciamodulált csatornával rendelkeznek, amely nagy eszközszámnál nem tud kellő védelmet nyújtani az interferencia okozta lehetséges téves riasztásokkal szemben.
A Predix termékek ezzel szemben 8 különböző frekvenciájú csatornával rendelkeznek, így nagyszámú érzékelőnél sem okoz problémát az esetleges interferencia. Emellett a 24 GHz-es működési frekvencia sokkal szűkebb detektálási zónát eredményez, ami a maximális 300m-es hatótávnál is csupán 2m. Az eszközök beállítás szoftveres úton történik, amely sokkal pontosabb és egyben egyszerűbb beállítást tesz lehetővé.
Az eszköz egy RS485-ös kimenettel rendelkezik, így a programozáshoz szükség van egy RS485/USB átalakítóra is.


Cikkszám: RADON-100MRS

Cikkszám: RADON-200MRS

Predix professzionális kétpozíciós mikrohullámú sorompó, 100m

Cikkszám: PREDIX-100

Predix professzionális kétpozíciós mikrohullámú sorompó, 200m

Cikkszám: PREDIX-200

Predix professzionális kétpozíciós mikrohullámú sorompó, 300m

Cikkszám: PREDIX-300

USB/RS485 átalakító Predix és Quadrosense egységek programozásához

Cikkszám: ATC-820